Informace o Hracholuskách

Měsíční archív: Prosinec 2014

Hracholusky jsou krásnou přehradní nádrží o celkové rozloze bezmála pět set hektarů, která se nachází na hranici okresů Plzeň-sever a Tachov. Pokud bychom se měli podívat do historie této přehrady, tak bychom museli do roku roku 1964, kdy se vznikla přebudováním staré sypané hráze a zaplavením menšího údolí.

Délka této nádrže je celkově dvacet dva kilometrů, takže se nejedná o žádnou malou nádrž. Přes vodní nádrž jsou postaveny celkově dva mosty, přičemž jeden je silniční a druhý je železniční.

Na obou březích vodní nádrže se nachází spousta krásných kempů, ve kterých je možnost se ubytovat, strávit zde dovolenou a tak podobně. Na severním břehu nádrže se nachází velký kemp Butov a na jižním břehu nádrže mezi velké kempy patří Transkemp Hracholusky a Radost.

Zde najdete i centrum vodního lyžování, kotviště parníků, se kterým se pořádají vyhlídkové plavby a tak podobně. Během období léta vyráží parník dokonce i několikrát za den, přičemž je po celé přehradě několik přístavišť.

V blízkém okolí přehrady Hracholusky se nachází množství krásných památek a dalších pamětihodností, které určitě stojí za návštěvu. Kromě kempů je v u břehů nádrže také spousta chatek soukromníků, kteří je většinou pronajímají návštěvníkům, kteří nepreferují ubytování v kempech.

V současné době je zde také několik chatek na prodej, přičemž se můžete podívat na různé realitní stránky na další informace.

Vložil Hracholusky ubytování, Přehrada Hracholusky | Štítek , , , | Zanechat komentář

Vodní nádrž Hracholusky je určitě krásnou lokalitou, kde se dá v Čechách trávit pěkná dovolená. Pokud neradí využíváte služeb kempů a podobných zařízení, tak se můžete v okolí poohlédnout po nějaké chatě, kterou si můžete pronajmout.

Takové služby poskytuje samozřejmě spousta soukromníků, avšak dejte si pozor na to, abyste s rezervací chaty na vámi zvolený termín neotáleli, neboť takové soukromé chaty mají opravdu veliký frmol co se týče návštěvnosti. Jednu krásnou chatku k pronajmutí naleznete na internetové stránce chata-hracholusky.cz.

Jedná se o zmodernizovanou a dobře vybavenou rekreační chatu, která se nachází zhruba pouhých dvacet metrů od břehu přehrady. Chata je přibližně pro čtyři až šest lidí, pro které jsou připraveny dvě oddělené místnosti. Je tedy ideální například pro páry, partičku kamarádů nebo i pro rodiny s dětmi.

Pokud jde o vybavení chaty, tak tu najdete plně vybavenou kuchyň s linkou, plynový sporák, dřez s teplou i studenou pitnou vodou, klasická kamna a rychlovarnou konvici. Ve vedlejší druhé místnosti pak naleznete jídelní stolek a lednici s mrazákem. Chatě vévodí krásný a prostorný obývací pokoj, kdy se zde starají o atmosféru krásná norská kamna. V roce 2014 je zde novinkou LED televizor, takže se nemusíte bát, že zmeškáte fotbalový nebo hokejový zápas, či nějaký jiný oblíbený pořad.

Vložil Hracholusky ubytování | Štítek , , , | Zanechat komentář